Servicii si solutii

Nota conceptuala

Nota conceptuala este documentul premergator fazelor de proiectare, intocmit in scopul justificarii necesitatii si oportunitatii realizarii obiectivelor de investitii finantate din fonduri publice. Lipsa temelor de proiectare profesionale este una din problemele care apar in procesul de proiectare.

Prin nota conceptuala se evidentiaza datele preliminare necesare implementarii obiectivului de investitii propus si se prezinta informatii cu privire la estimarea suportabilitatii investitiei publice.

Se considera, de regula, ca de fapt studiul de fezabilitate este tema pentru proiectul tehnic sau ca sarcina proiectantului este de a stabili pana la cele mai mici amanunte ce ar dori beneficiarul, ceea ce este complet eronat.

Nota conceptuala nu trebuie sa reia elementele din Studiul de prefezabilitate si nu reprezinta o povara administrativa suplimentara pentru beneficiarii investitiei, insa poate fi relativ dificil de realizat in lipsa personalului administrativ de specialitate.


Tema de proiectare

O tema de proiectare corespunzatoare trebuie sa stabileasca foarte clar parametrii principali ce trebuie atinsi prin implementarea proiectului, fiind prin aceasta perfectibila si adaptabila, de comun acord, intre beneficiar si proiectant, in raport cu evolutia proiectului. Un astfel de principiu, care sta la baza intocmirii unei teme de proiectare, permite, de asemenea, optimizarea solutiilor pe parcursul dezvoltarii proiectului si executiei lucrarilor.

Tema de proiectare reprezinta, conform prevederilor privind achizitiile publice, continutul cadru al caietului de sarcini/specificatiilor tehnice si este parte din documentatia de atribuire, elaborata pentru contractarea serviciilor de proiectare specifice fiecarei faze, respectiv Studiu de prefezabilitate, Studiu de fezabilitate, Proiect tehnic si detalii de executie.


Studii de fezabilitate

Rolul studiului de fezabilitate este acela de a analiza utilizarea rationala si eficienta a resurselor materiale, al resurselor umane, financiare si nu in ultimul rand studiul trebuie sa determine modul in care proiectul este sustenabil in timp in cazul solutiei optime propuse. Evaluarea financiara a proiectului de investitii este poate cea mai importanta parte a acestuia si se realizeaza pentru a se analiza daca investitia este suficient de rentabila dar si pentru previzionarea bugetului necesar atat pentru derularea proiectului cat si pentru cheltuielile recurente generate in timp.

Un studiu de fezabilitate, indiferent de natura acestuia, estimeaza eficienta investitiilor in dezvoltarea proiectelor noi sau existente in mod eficient doar atunci cand acesta va fi utilizat drept baza tehnica, economica si financiara a deciziei de investitii. O solutie tehnica corecta avand la baza un buget eronat va rezulta un proiect esuat. Ne bazam pe experienta noastra in implementarea proiectelor, pe expertii nostri tehnici si pe expertii cooptati din diferite domenii pentru a livra nu doar studii ci viitoare proiecte de succes.

Reteta dupa care manufacturam documentatiile noastre: “Hotarare de Guvern 907/2016 privind etapele de elaborare si continutul-cadru al documentatiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii finantate din fonduri publice”..

Ingredinte utilizate: Experienta dobandita in timp, profesionalismul si orientarea permanenta catre rezultatul scontat!

Ne alegeti pe noi pentru ca:

  • Vom respecta normele tehnice de proiectare si executie prin expunerea unor solutii reale si fezabile.
  • Vom incadra investitia in standardele de cost si ne vom asigura ca bugetul total este suficient pentru realizarea proiectului.
  • Nu vom subevalua sau supraevalua lucrarile necesare investitiei.
  • Va acordam tot sprijinul in vederea obtinerii avizelor necesare realizarii investitiei.
  • Dorim sa ne mentiem o imagine profesionala impecabila, pentru noi prestigiul conteaza.

Documentatia Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire (D.T.A.C.)

O deficienta actuala rezida in faptul ca proiectele de infrastructura inregistreaza intarzieri substantiale din cauza avizelor de principiu, care ulterior nu sunt recunoscute de avizatori sau chiar de lipsa acestora.

Conform prevederilor legislative pentru achizitii publice, autorizatiile si aprobarile necesare prevazute in fazele de fezabilitate si proiectare vor trebui sa fie suficient de detaliate si sa angajeze efectiv emitentul. Autoritatile nu pot emite aprobari „de principiu”; autoritatile contractante nu trebuie sa documenteze procedura de atribuire pe aprobari si autorizatii care au fost emise doar „de principiu”. In cadrul studiului de fezabilitate exista obligativitatea prezentarii avizelor conforme, care sa angajeze responsabilitatea celor care le emit.

Pentru ca foarte frecvent aceste avize/autorizatii nu exista, am dezvoltat serviciul specializat in vederea obtinerii avizelor si autorizatiilor necesare in vedera implementarii proiectului.


Proiecte tehnice cu detalii de executie

Proiectul tehnic de executie constituie documentatia prin care proiectantul dezvolta, detaliaza si, dupa caz, optimizeaza, prin propuneri tehnice, scenariul/optiunea aprobat(a) in cadrul studiului de fezabilitate/documentatiei de avizare a lucrarilor de interventii.

Componenta tehnologica a solutiei tehnice poate fi definitivata ori adaptata tehnologiilor adecvate aplicabile pentru realizarea obiectivului de investitii prin proiectul tehnic de executie, in conditiile respectarii indicatorilor tehnico-economici aprobati si a autorizatiei de constructie/desfiintare.

Detaliile de executie, cuprinse in proiectul tehnic, presupun explicatiile necesare cu privire la solutiile de alcatuire, executare, montare si alte asemenea operatiuni privind elemente de constructie ori de instalatii aferente acesteia si care indica dimensiuni, cerinte legate de materialele utilizate, tehnologii de executie, precum si legaturi intre elementele constructive ale obiectivului de investitii. Fara experienta relevanta in domeniul de activitate in care se situeaza proiectul cu siguranta indeplinirea obiectivului de investitii propus va fi o sarcina grea sau plina de compromisuri.


Sisteme integrate de securitate (S.I.S.)

Implementarea arhitecturilor complexe pentru sisteme integrate de securitate caracterizeaza domeniul de baza al companiei noastre.

Experienta indelungata a specialistilor companiei impreuna cu “bagajul de cunostinte” acumulat constant sunt intr-o continua crestere, acestia fiind in permanenta actualitate cu tehnologiile existente in prezent si viitoare.

Oferim solutii complete cu respectarea complexitatii cerute de fiecare beneficiar prin implementarea sistemelor integrate de securitate.

  • Interconectare hardware si software a subsistemelor componente S.I.S.
  • Procesare centralizata a datelor furnizate de catre subsistemele componente S.I.S., in cadrul unei arhitecturi complexe, compuse din servere si sistem de stocare de tip SAN.
  • Transmiterea datelor prin intermediul unei infrastructuri redunante de comunicatii.
  • Management si monitorizare centralizate, utilizand o interfata de operare unica pentru toate subsistemele componente S.I.S.
  • Analiza eficienta a evenimentelor de securitate, avand ca scop optimizarea timpilor de reactie.
Subsistemele componente ale Sistemului Integrat de Securitate sunt urmatoarele:
  • Subsistem de Detectie si Alarmare la Efractie (S.D.A.E.)
  • Subsistem de Detectie Perimetrala (S.D.P.)
  • Subsistem de Control Acces (S.C.A.)
  • Subsistem de Televiziune cu Circuit Inchis (TVCI), inclusiv tehnologii avansate de analiza video
  • Subsistem de Detectie si Alarmare la Incendiu (S.D.A.I.)

Protectie incendiu

  • Cauzele aparitiei unui incendiu sunt de cele mai multe ori gasite dupa incetarea acestuia, dar nu fara producerea unor pagube insemnate atat materiale cat si umane.
  • Detectia si alarmarea la incediu ofera prima linie in combaterea eficienta a inceputurilor la incendiu prin detectia fumului, focului, caldurii sau prin declansarea manuala a alarmei de catre oameni. Alarmarea timpurie ajuta personalul calificat, unitatile de interventie sau sistemele automate de desfumare si stingere, la oprirea raspandirii incendiului inainte de a produce pagube insemnate atat materiale cat si umane.
  • Proiectantii sistemelor de detectie si alarmare la inceput de incendiu din echipa noastra sunt specializati in proiecte diverse, simple sau complexe. Echipamentele folosite au in spate experienta producatorilor acestora, sunt maturate si renumite in implementari din toata lumea.
  • Serviciile oferite sunt complete si cuprind pe langa proiectare, instalarea, punerea in functiune, creearea de scenarii complexe specifice obiectivului si intretinerea sistemelor.

Electrice

“De aceea ii spune siguranta” – oricine stie sa lege un fir in priza, dar oare suntem in siguranta?

Realizarea instalatiilor electrice de la proiectare pana la utilizarea acestora de catre beneficiar, incepe de la un personal calificat, cu experienta punctuala, dobandita prin abordarea cerintelor de la clienti rezidentiali, societati comerciale si institutii publice. Necesitatea solutiilor profesionale in proiectarea si implementarea instalatiilor electrice de joasa si medie tensiune sunt baza dezvoltarii durabile oricarui proiect.

Echipa noastra acopera o gama larga de solutii si servicii in domeniul energiei electrice, din care:
  • Consultanta
  • Proiectare
  • Executie
  • Intretinere
  • Masuratori PRAM
  • Ansamblare si montare tablouri electrice.

Telecomunicatii

Tehnologia telecomunicatiilor evolueaza constant de la o zi la alta, iar oamenii prin nevoia lor de acces rapid, permanent si din orice colt al lumii la informatii sunt cei care influenteaza aceasta crestere de neoprit a domeniului.

Oferim o gama larga de servicii si solutii, incepand de la consultanta si pana la implementarea infrastructurilor de telecomunicatii:

  • Retele LAN cupru si fibra optica
  • Retele WLAN punct-la-punct, mesh cu acoperire indiferent de cerinte
  • Retele WAN extinse pe suprafete intinse si multiple retele interconectate
  • Securitate cibernetica

Sisteme Audio – Video (AV)

La baza aplicatiilor de tip Dispecerat, modulul de afisare al informatiilor grafice si video are un rol important, fiind principala interfata de prezentare a datelor furnizate de catre Sistemul Integrat de Securitate.

Maximizarea spatiului de afisare, corelata cu structura potentialelor surse de informatie video si formatele dinamice de afisare planificate, sunt cerinte care nu pot fi indeplinite decat de solutii tehnice bazate pe aplicatii dedicate de tip video wall.

In acest mod pot fi afisate imagini de rezolutie mare, stream camere video, scheme, harti statice sau dinamice unde controlul Sistemelor Integrate de Securitate sunt monitorizate si controlate eficient.


Solutii Speciale

Rareori cerintele beneficiarilor se aseamana, dar intotdeauna specialistii nostri gasesc solutiile adaptate nevoilor acestora, indiferent de complexitatea necesara implementarilor.

Totusi, ce facem in cazul in care pe piata nu exista solutia ceruta out-of-the-shelf? Acela este momentul in care curiozitatea noastra iese la suprafata si acceptam ideea ca o provocare pentru a construi ceea ce voi va imaginati.

Experienta indelungata a echipei Syntegra Security, cunostintele mereu actualizate in domeniu si suportul partenerilor, duc o idee la un serviciu finit, conform asteptarilor voastre cu respectarea complexitatii impuse de provocarile intalnite.



Oferim servicii de inchiriere Nacela in Bucuresti si zonele limitrofe